Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BloombergHT canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Türkiye'nin bu yıl Davos'ta yüksek düzeyde temsil edildiğin belirten Bakan Şimşek, G20'nin kapsayıcılığı konusunda özel olarak çalıştıklarını söyledi.

Küresel ekonominin altyapı eksikliği nedeniyle yılda 3.3 trilyon dolar kaybettiğini anımsatan Şimşek "Dünyada yeteri kadar likidite var ve bunlar yatırımlara yönlendirilmeli" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası'nın gündemindeki parasal genişlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, parasal genişlemenin reformlarla desteklenmesi halinde işe yarayacağını dile getirdi. Şimşek "AMB ve Japonya'nın parasal genişlemesi Fed'in faiz artışını dengeler" dedi.

Petrol fiyatlarında son aylarda yaşanan sert düşüşlere de değinen Maliye Bakanı, fiyatların nerede dengeleneceğini söylemenin zor olduğunu belirtti. Şimşek "Toparlanma uzun sürebilir. Petroldeki düşüşten kaynaklanacak vergi kaybı sorun olmaz" şeklinde konuştu.