Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'da, ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon'un (SYRIZA) lideri Alexis Tsipras, Pazar günü yapılacak genel seçimlerde, Yunan halkının tarihi zaferini kutlayacağını söyledi.

Tsipras, seçim çalışmaları çerçevesinde başkent Atina'nın Omonia Meydanı'nda partililere seslendi.

Tsipras, burada yaptığı konuşmada, "Yunanistan tekrar ayakları üzerinde gurur, onur ve güvenle kalkıyor, halk Pazar günü tarih yazacak. Pazar günü sadece SYRIZA'nın değil, halkımızın tarihi zaferini kutlayacağız. Yunanistan değişiyor ve ilerliyor Avrupa da değişiyor. Ümit geldi ve hiç kimse bunu durduramaz" dedi.

Pazar günü yapılacak seçimlerde sadece bir sayfanın çevrilmeyeceğini yeni bir devrin başlayacağını da belirten Tsipras, "Hep birlikte yürüyeceğiz ve Yunanistan üzerinde adalet, demokrasi ve onur güneşini tekrar kaldıracağız. Çünkü yoksulluk, işsizlik ve umutsuzluk ayırım yapmıyor, kendi gücüne inanan bir halkı hiçbir şey ve kimse durduramaz" diye konuştu.

SYRIZA'nın tek başına iktidara gelmesi için halktan net bir talimat isteyen Tsipras, yozlaşmaya, rüşvet ve partilerin seçmenleri "müşteri" gibi görme algısına son verileceğini kaydetti. Seçimden sonra halkın yağmalanmasının sona ereceğini ve yasal zemine geri dönüleceğini de savunan Tsipras, "Çünkü Pazar günü kreditörler ve temsilcileri değil Yunan halkı konuşacak ve vereceği yanıt memorandum ve şantajlara son olacak" ifadesini kullandı.

Tsipras'ın konuşmasına Fransa Komünist Partisi, Avrupa Solu, İspanya'dan Podemos, Almanya'dan Die Linke partisi ile sendika temsilcileri de destek verdi.

SYRIZA, Yunanistan'a AB ve IMF tarafından dayatıldığını savunduğu ekonomik kurtarma paketinin yeniden müzakere edilmesini istiyor ve son aylarda yapılan anketlerde önde gidiyor.

AA