Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks Corp, yeni yiyecek ve tatil içeceklerinin müşteri akışını ve satışları artırması ile ilk çeyrek karının yüzde 82 yükseldiğini açıkladı.

Net kar bir önceki yıldaki 540.7 milyon dolar veya hisse başına 71 sentten,  983.1 milyon dolar veya hisse başına 1.30 dolara yükseldi. Tek seferlik ürünler hariç kar rakamı ise, 80 sent oldu ve Bloomberg anketine katılan 22 analistin tahminleri doğru çıktı.

Starbucks, sabah saatlerinden sonraki müşteri sayısını arttırmak için öğle yemeği seçeneklerini genişletip, şarap ve bira ürünlerini birçok mağazasında sunmaya başlıyor. Şirket, gıda ürünü satışlarından elde ettiği kazançları önümüzdeki beş sene içinde iki katına çıkarıp, toplam 4 milyar dolar elde etmeyi planlıyor. Starbucks ayrıca, kahvaltı sandviçleri ve unlu mamulleri artırarak diğer fast-food şirketleriyle rekabeti arttırıyor.

North Carolina merkezli Motley Fool şirket analisti Asit Sharma, "Satışları arttırmanın en kolay yolu sabah dışındaki zamanlarda da insanlara ürünler satabilmektir. Bu rakamlar, Starbucks’ın bu konuda başarılı olduğunu gösteriyor” dedi.