Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar geçen hafta ABD merkezli ve gelişen piyasalara yatırım yapan ETF'lere, Hindistan başta olmak üzere 3 ayın en yüksek seviyesinde yatırım yaptı.

Bloomberg'ün derlediği verilere göre, gelişen ülke ve bir takım belirli ülkelere yatırım yapan ETF'lere giren para 23 Ocak'ta sona eren haftada 731.1 milyon dolar oldu. Bir hafta önce ise 1.16 milyar dolarlık çıkış kaydedilmişti. En son 24 Ekim'de 1.1 milyar dolar ile bu seviyede giriş yaşanmıştı.

Hisse senedi fonlarına geçen hafta 628.6 milyon dolar, tahvil fonlarına ise 102.7 milyon dolar giriş oldu. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi aynı haftada yüzde 3.5 yükseldi. Bloomberg USD Gelişen Piyasa Ülke Tahvil Endeksi yüzde 0.9 artış gösterdi. Gelişen ülke ETF'leri bu yıl itibariyle 1.66 milyar dolarlık çıkış yaşadı.

Geçen hafta en ciddi akışı 409.9 milyon dolarla Hindistan kaydetti. Yatırımcılar tüm miktarı hisse senedi fonlarına yatırırken, tahvil fonları yatay seyretti. S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 4.1 yükseldi. Hindistan rupisi dolar karşısında yüzde 0.7 değer kazanırken, 3 aylık volatilite ise yüzde 7.85 seviyesindeydi. Türkiye'de yatırım yapa ETF'ler ise 90.6 milyon dolarlık sermaye akışı ile üçüncü sırada yer aldı.