Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre frankı euro karşısında, İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Danthine’in SNB’nin piyasalara müdahaleye istekli olmayı sürdürdüğü açıklamasının ardından bankanın minimum kur uygulamasını terk etmesinden bu yana en zayıf seviyesine geriledi.

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Danthine TagesAnzeiger gazetesine verdiği röportajda, SNB’nin FX piyasalarına müdahale seçeneğini göz ardı etmediği ve hala hazırlıklı olduğu açıklamasında bulundu.

Frank euro karşısında, SNB’nin 15 Ocak’ta aldığı karar ile piyasaları sarmasından bu yana paritenin yakınında işlem görüyordu. SNB kararı frankın euro karşısında yüzde 41 kadar değerlenerek rekor seviyelere ulaşmasına yol açmıştı.

Londra’daki Mizuho Bank Ltd. hedge fonu satış müdürü Neil Jones, “Piyasa müdahaleye karşı alarm durumunda. Gerçekten de SNB her an müdahalede bulunabileceğini söylüyor. Ancak bu doğrulanmış bir bilgi değil, sadece spekülasyon” dedi.

Fran euro karşısında yüzde 1.2 gerileyerek Londra saati ile 09:30’da 1.02721 frank seviyesine geldi ve 1.03826 ile 15 Ocak’tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. 15 Ocak’ta 85.17 santim ile rekor yüksek seviyeye ulaşmıştı.