Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:48'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Merkez Bankası Fed'in ekonominin toparlanmasını sürdürmesi ile faiz artışına yaklaşmayı sürdürmesi ile gerilerken, dolar değer kazandı. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, petrol fiyatları Fed'in enflasyonun biraz daha gerileyeceğini belirtmesi ile 45 doların altında gerilemeyi sürdürdü.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York saati ile 14:33'te yüzde 0.5 geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2'lik yükselişle 10 yıla yakın bir sürenin en yüksek seviyesine yaklaştı. 10 yıllık tahvil faizi 9 baz puan düşerek yüzde 1.73 oldu. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 3.8 gerileyerek varil başına 44.47 dolar oldu.

Fed Açık Piyasa Komitesi(FOMC), faiz artışı konusunda sabırlı olacağı yeniden belirtirken, ekonomi ve istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmesini iyileştirdi. Ancak Fed, enflasyonun bir miktar daha düşmesini bekliyor.

FOMC'nin Washington'dan yaptığı açıklamada "Ekonomik aktivite sağlam bir hız ile arttı. İstihdam piyasası koşulları da iyileşmeye devam etti" ifadeleri yer aldı. Sözel yönlendirmede "Politika yapıcılar enflasyonun kısa vadede biraz daha düşmesini bekliyor. Ancak tüketici fiyatlarının, enerji maliyetlerindeki düşüşün etkisinin de azalması ile orta vadede yüzde 2'lik hedefe doğru kademeli olarak yükselmesi bekleniyor" denildi. Açıklamada ayrıca bir öncekinden farklı olarak petrol fiyatlarındaki düşüşün hane halkının alım gücünü artırdığı ifade edildi.

(21:48'de güncellendi)