Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Vestel, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2014 yılı değerlendirmelerini paylaştı. Şİrket konsolide cirosunun yüzde 20'nin üzerinde büyüme ile 7,5 milyar TL'yi aşacağı tahmininde bulundu. 

Vestel'den KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sn. Turan Erdoğan dün akşam basın mensupları ile yaptığı toplantıda Vestel Elektronik'in 2014 yılı ile ilgili değerlendirmelerini paylaşmıştır. 

2014 yılında konsolide cironun 2013'e göre %20'nin üzerinde büyümeyle 7,5 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Yurtiçi satış gelirlerinin %30'un üzerinde artış göstererek 2 milyar TL'yi, yurtdışı satış gelirlerinin ise %20'ye yakın büyüme ile 5,5 milyar TL'yi  aşması öngörülmektedir. Vestel Elektronik'in 2014 yılı ARGE harcaması yaklaşık 170 milyon TL olarak beklenmektedir. 

Yeni ürünümüz olan cep telefonunda 2015 yılında yaklaşık 1 milyon adet yurtiçi satış hedeflenmektedir. Ayrıca Sharp'la beyaz eşyada yaptığımız lisans anlaşması kapsamında orta vadede Sharp markalı ürünlerden yaklaşık 150 milyon Euro'luk ciro elde edilmesi öngörülmektedir."