Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:14'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Electrolux AB ve Nordea Bank AB'nin yükselmesi ile Yunanistan hisselerindeki düşüşün dengelenmesi üzerine, kazanç ve kayıp arasında dalgalanmasının ardından yatay seyretti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1' yükselerek günü 369.08 puandan tamamladı. Endeks gün içinde yüzde 0.7 kadar yükselip, yüzde 0.5 düşüşe kadar uzandı. Nordea, 2014 yılı temettüsünü yüzde 44 artırması ile yüzde 8.1 değer kazandı. Avrupa'nın en büyük elektronik alet üreticisi Electrolux dördüncü çeyrekte işletme karının artması ile yüzde 12 yükseldi. 

Yunanistan ASE Endeksi yüzde 9.2 düşüşle 18 Batı Avrupa piyasası arasında en dik düşüşü kaydetti. Bunda National Bank of Greece ve Piraeus Bank SA yüzde 25'in üzerinde kayıp yaşadı. Yunanistan'da hisseler tahvilleri takip ederek düşüşü üçünü güne taşırken, Syriza partisinin hükümetinde kemer sıkma tedibirlerinin alınacağı endişesi giderek artıyor. Hüküme aynı zamanda Avrupa Birliği'nin Rusya üzerindeki yaptırımlarına da karşı. 

Stoxx 600 dün yüzde 1 gerileyerek Nisan'dan bu yana en uzun süreli kazancı sonlandırırken, bu düşüşte Siemens AG ve Royal Philips NV'nin beklenenden kötü bilançoları etkili oldu. Endeks Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 22 Ocak'ta 1.1 trilyon euroluk t(19:14'te güncellendi)ahvil alım programı açıklaması üzerine Pazartesi itibarıyla 8 günlük ralli kaydetti.

(19:14'te güncellendi)