Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, Yunanistan’da kemer sıkma karşıtı ve ülke borçlarının yeniden düzenlenmesine kararlı olan bir hükümetin seçilmesinden bu yana ülke hisselerini aşağı yönlendiren yatırımcıların aşırı tepki veriyor olabileceklerini söyledi.

Yale Üniversitesi ekonomi profesörü Shiller Londra’da yaptığı konuşmada, “Yunanistan’a yatırım yapmak şu an doğru hissettirmeyebilir. Yunanistan hisselerinin fiyatı ABD’de gördüğüm her şeyin altında ve bu durum büyük bit yatırıma işaret ediyor” dedi.

Shiller, varlık-fiyat dalgalanmaları modellemesi ile 2013 yılında ekonomi alanında Nobel Ödülü kazandı. Shiller, Yunanistan’daki durumun yatırımcılar için zorlayıcı olduğunu ve Yunan şirketlerinin hisse senedi fiyatının potansiyel karlarını yansıtmadığını dile getirdi.

Yunan tahvil ve hisseleri, yeni hükümetin ülkenin fonlama ihtiyaçları konusunda Euro Bölgesi Maliye Bakanları ile tartışmaya gireceği endişesi ile Salı günü düşüşü 2. güne taşıdı. ASE Endeksi, geçtiğimiz 6 ayda yüzde 35 geriledi.