Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Yunanistan'ın, AB ve Euro Bölgesi'nde yapıcı bir aktör olmasını istediklerini belirtti.

Juncker, Le Figaro gazetesinin internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Euro Bölgesi'ndeki ülkelerin, Yunanistan'ın borçlarının silinmesi ile ilgili talebi kabul etmeyeceklerini" bildirdi.

Yunanistan ile AB arasında borçların ödenmesi ve mali yardımlarla ilgili bir anlaşmaya gidildiğini hatırlatan Juncker, bununla birlikte genel seçimlerin ardından iktidara gelen SYRIZA ile diyaloğa girmeye hazır olduklarını kaydetti.

Juncker, "Biz Yunanistan'da halkın oylarına saygı duyuyoruz. Yunanistan'ın da Avrupa'daki parlamenterlere, kamuoylarına saygı duyması gerekir. Bazı düzenlemelere gitme imkanı var ancak yürürlükte olan anlaşmaları temelden değiştiremeyiz" ifadesini kullandı.

AB'den çıkmadan, euro para biriminden çıkmanın mümkün olmadığı uyarısını yapan Juncker, "Biz Yunanistan'ın AB ve Euro Bölgesi'nde yapıcı bir aktör olmasını istiyoruz" ifadesine yer verdi.

AA