Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar yen karşısında, Fed’in bu yıl faiz artırımı yapmayı değerlendiren tek gelişmiş ülke merkez bankası haline gelmesi ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor

Yeni Zelanda doları, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz oranlarını düşürmeye hazırlandığı sinyali vermesi ile New York işlemlerinde Çarşamba günü 1 haftanın en büyük düşüşünü göstermesinin ardından ralli yaptı. Avustralya doları, traderların ülke merkez bankasının 3 Şubat’ta faiz indirimi kararı alması olasılığını yüzde 50 olarak görmesi ile Temmuz 2009’dan bu yana en zayıf seviyeye yakın seyrediyor. ABD doları endeksi, Fed’in  faiz artırım hızı ile ilgili “sabırlı” olunacağı taahhüdünü koruması ile rekor seviyeden kapanış yapmaya hazırlanıyor.

Sydney’deki Commonwealth Bank of Australia para birimi stratejisti Joseph Capurso, “Tüm yollar ABD dolarının yükselmesine çıkıyor. Fed bu yıl sıkılaştırmaya gidecek tek kurum olarak görülüyor” dedi.

Dolar yen karşısında, yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 12:19’da 117.94 yenden işlem gördü. Doloar euro karşısında 1.1282 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Dolar euro karşısında, 26 Ocak’ta ulaştığı 1.1098 dolar seviyesi ile Eylül 2003’ten bu yana en güçlü seviyeyi gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.3 düşüş ile 133.06 yenden işlem gördü.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki performansını takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek 1,162.02 puan ile 2004’ten bu yana en yüksek kapanışa hazırlanıyor.