Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Denetim Kurulu Başkanı Daniele Nouy, Yunan bankalarının mevcut piyasa türbülansını atlatacak güçte olduğunu söyledi.

Nouy Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda, “Yunanistan bankaları, seçimlerden dolayı zor bir durum ile karşı karşıya ancak oldukça güçlüler. Geçtiğimiz yıllarda Yunan bankalarının bilanço tablolarının güçlendirilmesi için çok sayıda iyi çalışma gerçekleştirildi. Bu krizi de öncekiler gibi atlatacaklar” dedi.

Yunanistan tahvil ve hisseleri, yeni hükümetin kemer sıkma önlemlerini terk edeceği endişesi ile düşüşü 3. güne taşıyor. Yeni Yunan hükümeti kemer sıkma önlemlerine karşı duruşu ile Avrupa hükümet ve kreditörleri ile anlaşmazlık yaşayabilir. Başbakan Alexis Tsipras yaptığı açıklama Yunanistan’ın kurtarma paketi şartlarının yeniden düzenlenmesi taahhüdünü yineledi ve bazı devlet varlıklarının satışını durduracaklarını söyleyen bakanlar atadı.

Nouy, “Yunanistan bankaları, olağan olmayan koşulların ışığı altında yakından izleniyor. Likidite pozisyonlarını muhafazakar bir tutum ile yönetmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.