Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Royal Dutch Shell Plc, petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından 4. çeyrek karının tahminlerin altında kalması ile önümüzdeki üç yılda harcamalarını 15 milyar dolar düşüreceğini belirtti.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin başında gelen Shell, petrolün 5 yılın en düşük seviyesine gerileme göstermesinin ardından yaptığı kar açıklamasında harcamaların yeniden değerlendirileceğini belirtti. Şirket CEO’su Ben van Beurden verdiği bir röportajda, “Shell dünya genelindeki 40 proje ile ilgili harcamaları gözden geçirecek” dedi.

Beurden Bloomberg Televizyonu’na, “Yatırım programımız üzerinde baskı olduğunu görüyoruz. İhtiyatlı olma ancak aynı zamanda aşırı reaksiyon vermemeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Tek seferlik öğeler ve stok değişiklikleri hariç kar 4. çeyrekte 3.3 milyar dolar oldu. Bir yıl önce bu miktar 2.9 milyar dolar idi. Bloomberg anketine katılan 13 analistin tahmin medyanı karın 4.1 milyar dolar olarak açıklanacağı yönündeydi. Shell hisseleri Londra’da yüzde 4.4 kadar geriledi ve yerel saat ile 08:11’de 2,070.5 peniden işlem gördü.