Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, işsizlik başvurularının 15 yılın en düşük seviyesine inmesi ve yatırımcıların Coach Inc. ve Qualcomm gibi şirketleirin karlarını değerlendirmeleri ile dalgalı seyrediyor. Standard & Poor's 500 Endeksi 1 yılın en büyük aylık kaybına yaklaşıyor.

S&P 500 yüzde 0.1'den az yükselerek, New York saati ile 09:39'da 2,002.34 oldu. Dow Jones endeksi 30.27 puanlık artışla 17,221.64 seviyesindeydi.

ABD Merkez Bankası Fed'in dün faiz artışında sabırlı olmayı sürdüreceğini açıklaması, Dow Jones'da son bir yılın en büyük 2 günlük kaybının yaşanmasını engelleyemedi. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve doların güçlenmesi uluslararası şirketlerin karını kötü etkilemeye başlıyor.

Düsseldorf, Almanya'da Mariren Investment Management GmbH'den varlık tahsisi ve fon yönetimi müdürü Gunther Westen, "Hisse senetlerinde 'overweight' olan tavsiyemizi koruyoruz," dedi ve "Şu ana kadar, şirket karları karışıktı. Piyasalar düşük petrol ile ilgili sorunlarda odaklandı, ancak yakında olumlu etkinin görülmesini bekliyoruz ve bunun hisse senedi fiyatlarını daha da yukarı ittiğini göreceğimze güveniyoruz" şeklinde görüş bildirdi.