Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ukraya'nın doğusundaki krizi sonlandırmak için yapılan müzakereler herhangi bir anlaşma olmadan sona erdi. Ukrayna ordusu ile Rusya tarafından desteklenen isyancılar arasında stratejik öneme sahip bir kenti ele geçirmek için çatışmalar sürüyor. 

Minsk'te dün gerçekleşen görüşmeler ayrılıkçıların liderleri Alexander Zakharchenko ve Igor Plotniskiy'nin bulunmamaları nedeniyle 3 saatin ardından sonuçsuz kaldı. Interfax haber ajansı eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuchma'nın bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk şehirlerden yetkililerin ateşkes ve silahların bırakılmasını görüşmeyi reddettiklerini söyledi.

Ayrılıkçıların temsilcisi Vladyslav Deinego ise Ukrayna'nın ateşkes ve ağır silahların çekilmesini aksattığını ifade etti. Donetsk'teki isyancıların müzakerecisi Denis Pushilin, müzakerelerin sürmesi için Devlet Başkanı Petro Poroshenko'nun ateşkes ilan etmesini şart koştuklarını söyledi.

Ukrayna'yı Kuchma Ukrayna'yı temsil ederken, Rusya'nın Ukrayna Büyükelçisi Mikhail Zurabov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nı temsilen Heidi Tagliavini ve ayrılıkçıların katıldığı Belarus'un başkentindeki görüşmeler, Ukrayna'nın doğusunda Eylül'de ilan edilen ateşkesin ardından yaşanan en sert çatışmaların gölgesinde yapıldı.