Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:27'de güncellendi)

Avrupa hisseleri günü yatay bir seyirle tamamlarken, son 1,5 saatte kayıplarını sildi. Euro Stoxx 50 Endeksi'ndeki vadeli kontratlar yükseldi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1'den az yükselerek günü 367.28 puandan tamamladı. Euro Stoxx 50 Endeksi'ndeki vadeli kontratlar yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.

İspanya'nın IBEX 35 Endeksi, kurtarma planına karşı çıkan partilerin ülkede güç kazanması ile yüzde 2.6 kadar gerilemişti. Syriza'nın Yunanistan'daki zaferinden ilham alan Podemos, anketlerdeki üstülüğünü koruyabilirse ülkenin borcunu yeniden yapılandırmayı taahhüt etti. 

Londra'da Royal London Asset Management'tan Andrea Williams, "Halen Avrupa'da reform eksikliğinden endişe duyuyorum ve yatırım yapılmıyor," dedi ve Yunanistan süregelen bir sorun olacak ve bir anlaşma sağlanana kadar piyasaları kaygılandıracak. Daha da endişe verici durum ise, kemer sıkma karşıtı partilerin ispanya ve İtalya gibi daha büyük ekonomilerde güç kazanması" şeklinde görüş belirtti. 

IBEX 35, günü yüzde 0.7'lik kayıpla tamamlarken, Telefonica, El Confidencial gazetesinin 5 milyar euroluk hissesini satmaya hazırlandığını aktarmasının ardından, yüzde 2.7 düşüş yaşadı.

(19:27'de güncellendi)