Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, petrolün 1 ayın zirve seviyesine ulaşmasının ardından ABD hisselerindeki yükselişi takiben enerji hisseleri öncülüğünde değer kazanıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:00’da 140.62 puana ulaştı. Petrol, gerileyen sondaj kulesi sayısı ile birlikte yatırımcıların düşüş beklentili iddialarını sonlandırmak için kontrat satın aldıkları spekülasyonu ile yükseliş gösterdi. Avustralya hisseleri, ülke merkez bankasının gösterge faiz oranında indirime gitmesi öncesinde artış sağladı. Avustralya Merkez Bankası (RBA) gösterge faiz oranında beklenmedik şekilde indirim kararı aldı ve faizi yeni bir rekor düşük seviyeye indirdi. RBA söz konusu kararı ile dünyayı saran deflasyon dalgasından uzaklaşmak için para politika geçtiğimiz ay genişlemeye giden diğer merkez bankalarına katılmış oldu.

Japonya’da Topix endeksi yüzde 0.4, Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 artış gösterdi. Güney Kore’de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseliş kaydetti.