Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini değiştirmeyerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,50 seviyesinde bıraktı.

İngiltere Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada politika faizinin yüzde 0,50 seviyesinde bırakıldığı, 375 milyar sterlin olan varlık alım hedefinde de değişikliğe gidilmediği belirtildi.

İngiltere Merkez Bankası, 2009 yılından beri politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutmaya devam ediyor. Geçen yılın ağustos ayında İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklanan tutanaklarında, faiz konusunda ilk kez görüş ayrılıkları yaşandığı görülmüştü.

Eylül ayındaki para politikası toplantısında ise kurul üyeleri faiz artırımı kararı konusunda bir kez daha bölünmüştü. Söz konusu toplantı tutanaklarına göre kurulun iki üyesi faiz artırımına sıcak bakarken, diğer yedi üyesi faizlerin artırılmaması yönünde oy kullanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, daha önceki konuşmalarında olası bir faiz artışının kademeli şekilde yapılacağını belirterek, önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında faizlerin artırılabileceğine işaret etmişti.