Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Avustralya hisselerinin rekor uzun süreli yükselişe ilerlemesi ve ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanması öncesinde yükseliş gösteriyor. Çin yuanı bu yılın en büyük artışını kaydetti ve Malezya ringiti petrol ile yükseliş gösterdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:07’de yüzde 0.3 artış gösterdi. S&P/ASX 200 Endeksi Sydney’de yükselişi 12. güne taşıdı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, ABD göstergesinin yüzde 1 yükselmesinin ardından yatay seyrediyor. Yuan, merkez bankasının bu hafta ikinci kez değer artışını zorlaması ile yüzde 0.2 artış kaydetti. Ringit yüzde 0.6 yukarı hareketlendi. Petrol, fiyat dalgalanmalarının artması ile New York’ta yüzde 1.2 yukarı seviyeden işlem gördü.

IG Ltd. stratejistlerinden Evan Lucas, “Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye gitmesi, İsviçre Merkez Bankası’nın minimum kur uygulamasını terk etmesi ve dünya genelinde merkez bankalarının faiz indirimleri yoluyla para birimlerinin değerini düşürmeye çalışmaları ile dünya faiz çılgını haline geldi” dedi.