Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, petrolün toparlanması, yatırımcıların yurtiçi kar açıklamalarını değerlendirmeler ve ABD’nin aylık tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ile yükseliyor. Topix endeksi 3. haftalık yükselişi kaydediyor.

Nisshin Steel Co. kar görünümünü artırmasının ardından yüzde 19 prim yaparak Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük yükselişi gösterdi. Akaryakıt rafinericisi ve petrol üreticisi JX Holdings yüzde 4 değerlendi. Kamera üreticisi Nikon Corp. net gelir beklentisinin düşürmesinin ardından yüzde 5.5 geriledi. Suzuki Motor Corp. kar hedefini yüzde 8.7 düşürmesi ile yüzde 5.8 düşüş kaydetti.

Topix endeksi yüzde 0.5 yükselerek Tokyo’da 1,417.19 puandan kapanış yaptı ve haftalık artışı yüzde 0.2’ye taşıdır. Nikkei 225 endeksi yüzde 0.8 artış ile 17,648.50 puana geldi. Petrol vadelileri bu hafta New York’ta yüzde 6 yükseliş gösterdi. Standard and Poor’s 500 Endeksi dün yüzde 1’den fazla yükseldi.

Tokyo’daki Nomura Holdings Inc. kıdemli stratejistlerinden Juichi Wako, “Olumsuz kar açıklamaları var ancak genel olarak zayıf yen etki ediyor ve yukarı yönlü revizyonlar görüyoruz. ABD işsizlik verisine bağlı olsa da piyasa gelecek haftaya ilerlememiz ile birlikte kötü durumda olmayacak” dedi.