Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BlackRock Başkanı Robert Kapito, emeklilik planları yapan yatırımcıların ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışı konusundaki stratejisi veya Yunanistan'ın kurtarma paketi gibi günlük meselelere kulak asmamalarını tavsiye etti.

Kapito Miami'de verdiği bir röportajda "Yunanistan çok fazla ilgi görüyor. Tasarruf yapan sıradan anne babaların dahi bu durumdan çekinerek yatırım yapmak istememeleri gerçekten inanılmaz. Bu yalnızca kuru gürültü. Zira yarın Yunanistan olmayınca gazetelerde bir başkası olacak" diye konuştu.

Yunanistan'da yeni hükümetin kemer sıkma politikaları çerçevesinde kreditörler tarafından küresel kriz sırasında uygulanan tedbirleri azaltmak istemesinin ardından, Atina'nın Almanya ile 240 milyar euroluk kurtarma paketi üzerinden yaşadığı restleşme piyasaları derinden etkiledi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olarak kurumsal ve karşılıklı fonlar ile pasif ürünler dahil 4.3 trilyon doları idare eden BlackRock'ın müşterileri Avrupa'daki merkez bankalarını ile Şili ve Kolombiya'da emeklilik fonlarını da içeriyor.