Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, Ukrayna’da ateşkes sağlanmasının jeopolitik endişeleri hafifletmesi ve gerileyen ABD perakende satışlarının büyüme görünümünü karartması ile 3. haftalık yükselişe ilerleyerek 1 yıla yakın bir sürenin en uzun kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.

Euro, Ukrayna ve Rusya’nın Perşembe günü 15 Şubat’ta efektif olacak şekilde bir ateşkes anlaşmasına varması ve yetkililerin Yunanistan’ın kurtarma paketinin sürdürülmesi ile ilgili Euro Bölgesi ile ‘yeni bir kontrat’ arayışında olduğunu belirtmesinin ardından 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar endeks, ABD perakende satışlarının beklentilerin üzerinde gerilemesinin ardından ikinci haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. ABD’nin perakende satışlarındaki gerileme traderların Fed’in faizleri bu yıl artıracağı beklentilerini sorgulamasına neden oldu.

Royal Bank of Scotland Group Plc Asya-Pasifik piyasaları strateji yöneticisi Greg Gibbs, “Ukrayna’dan gelen haberler pozitif olarak değerlendiriliyor ve Yunanistan ile ilgili ümitler var. Euro Yunanistan ile ilgili haberlere daha fazla duyarlı” dedi.

Euro dolar karşısında, Perşembe günü 1.1423 dolar ile 6 Şubat2tan bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından Tokyo saati ile 12:19’da 1.1400 dolardan işlem gördü. Euro bu hafta yüzde 0.7’lik artış göstermeye ilerliyor.