Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, şartların uygun olması halinde Yunanistan'a likidite konusunda yeniden muafiyet sağlanabileceğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nu bilgilendiren Draghi, enflasyonun aşağı yönlü bir eğilim içinde olduğunu belirtti. AMB'nin parasal genişleme öncesi deflasyon döngüsünden endişe ettiğini ifade eden Draghi koşulların gerektirdiği teşvikin parasal genişlemeye yol açtığını kaydetti.

Parasal genişlemenin ellerindeki tek enstrüman olduğunu belirten Draghi "Tahvil alımı enflasyonda düzelme görülmesine kadar sürecek" diye konuştu.

Muafiyet konusunun kurallarla ilgili olduğunu söyleyen AMB Başkanı "Şartlar uygun olursa Yunanistan'a likidite konusunda yeniden muafiyet sağlayabiliriz" açıklamasında bulundu.

AMB 4 Şubat'a kadar kredi notu yatırım yapılamayan seviyedeki ülke tahvillerini merkez bankası kredilerine teminat olarak kabul ediyordu. AMB 4 Şubat'ta ise bu tahvilleri teminat olarak kabul etmeyeceğini açıklayarak, Yunanistan ekonomisine sert bir darbe vurmuştu.