Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Başbakanı Li Keqiang daha aktif bir mali politika çağrısı yaptı. Ülke merkez bankası ise ek parasal genişlemenin gerekli olduğu açıklamasında bulunarak dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde ek desteğin yolda olduğu sinyali verdi.

Li Keqiang’ın büyümenin desteklenmesi çağrısını küçük ölçekli işletmeler için vergi indirimi duyurusu takip etti. Konu ile ilgili açıklama Çarşamba günü yapılan kabine toplantısını özetleyen bildiride geldi. Öte yandan Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) Perşembe günkü gazetesinde yer alan bir makalede, kurumun deflasyon riskleri ile mücadele etmek için bankaların zorunlu karşılık oranlarında ek indirime gitmesi gerektiği belirtildi.

Söz konusu yazıda, “Deflasyon riskini ortadan kaldırmak için merkez bankası zorunlu karşılık oranları ve gösterge faiz oranları ile araçları düzenlemeye devam etmeli.

Hükümet dün yaptığı açıklama ile küçük ölçekli işletmelere daha fazla vergi indirimi sağlanacağı ve su yönetim projelerine hız verileceğini belirtti. Hükümet, “Büyüme üzerindeki aşağı yönlü baskıyı kaldırmak ve ekonomik faaliyeti makul bir aralıkta tutmak için Çin’in aktif mali politikası daha efektif ve etkili hale gelmeli” açıklamasında bulundu.