Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:55'te güncellendi)

Dolar, enflasyon ve dayanıklı tüketim malı siparişleri verilerinin ardından, ralli yaparken, ABD Hazine tahvilleri geriledi. ABD hisse senetleri, enerji şirketlerinin petrol ile gerilemesi üzerine, rekor seviyelerde dalgalı seyretti. Teknoloji hisselerideki ralli Nasdaq Bileşik Endeksi'ni rekor seviyeye yaklaştırdı.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14'te yüzde 0.1 gerilerken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükselişle rekora yüzde 1.3 kadar yaklaştı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.8 gerilerken, 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan yükselerke yüzde 2 oldu. ABD gösterge petrolü yüzde 4.5 gerileyerek varil başına 50 doların altına indi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 yükseldi. Bakır 2,5 yılın en iyi ayına yaklaştı.

ABD'de tüketici fiyatları endeksi Ocak ayında düşerken, volatil gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek tüketici fiyatları endeksi aynı dönemde beklenenden daha fazla yükseldi. ABD'de bugün açıklanan diğer bir veri olan dayanıklı tüketim malları siparişleri, son üç ayda ilk kez artış gösterdi. ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu hafta kanun koyuculara yaptığı konuşmada enflasyon ve ücret artışlarının merkez bankasının bir sonraki toplantısında faiz artırıması için çok düşük kalmaya devam ettiğini söylemesinin ardından değer kazandı.

Kansas City'de, U.S. Bank Wealth Management'a ait Private Client Reserve'ün portföy yöneticisi Tim Dreiling, "Piyasanın geçen haftaki sıçramasına ve tüm Şubat ayına baktığımızda, piyasadaki hava oldukça olumlu," dedi ve "Hisse senetlerindeki artış geniş tabanlı, yani hem içeride, hem Avrupa'da hem de bazı gelişen piyasalarda. İçeride de yükselişler geniş tabanlı, yani ekonominin hemen hemen tüm sektörlerine yayılmış durumda" şeklinde görüş bildirdi.

(21:55'te güncellendi)