Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, para politikasının daha erken ve yavaş şekilde sıkılaşmasını tercih ettiğini söyledi. Londra'da bir etkinlikte konuşan Fisher, ABD ekonomisinin sağlam bir şekilde büyüdüğünü ancak enflasyonda sıkıntı olduğunu ifade etti.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı olmayan Fisher "Güçlü doların ekonomi üzerinde kötü etkileri olacak" diye konuştu. Petrol fiyatlarında U dönüşü şeklinde bir toparlanma olacağını tahmin eden Fisher'a göre varlık fiyatlarında enflasyon var.

Piyasaların son dönemde aşırıya kaçtığını belirten Fisher "Fed piyasaları bir sonraki politikasına hazırlamaya çalışıyor. Ben Fed politikasını daha erken ve yavaşça sıkılaştırırdım" dedi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise, Haziran'da faiz artışının masada olmasını istediğini söyledi. Bu yıl  FOMC'de oy hakkı olmayan Mester, ekonominin ivmelendiğini belirtti.

Bu yıl büyümenin yüzde 3 olacağını tahmin eden Mester "Fed şeffaflık üzerine çalışıyor. Fed Kongre ve ABD toplumuna karşı hesap verebilecek konumda" diye konuştu.