Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, yükselen ABD enflasyonunun faiz artırımını teşvik edeceği spekülasyonları ile 3 haftanın zirvesinde gerilerken, para birimlerinin çoğu zayıflıyor. Rusya rublesi petrol ile güçleniyor.

Çin’in BYD Co. şirketi karının düşmesinin ardından Hong Kong’ta yüzde 2.6 geriledi. Malezya’dan Felda Global Ventures Holdings Bhd. şirketi rekor seviyede haftalık yükseliş kaydetti. Güney Kore hisseleri 2011’den bu yana en uzun süreli ralliyi sonlandırdı. Malezya ringiti dolar karşısında yüzde 0.9 değer kaybetti. Çin yuanı iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Ruble yüzde 0.1 yükseldi. Hindistan hisseleri yüzde 1.4 yükseliş gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 gerileyerek Londra saati ile 08:06’da 991.12 puana indi ve aylık yükselişi yüzde 3.1’e düşürdü. Endeksin Mayıs ayından bu yana en dik artış ilerlemesi değerlemeleri 2010’dan bu yana en yüksek seviyeye yöneltti. ABD çekirdek enflasyonunun beklentilerin üzerinde bir artış göstermesi ile dolar Perşembe günü güçlendi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi üst üste 8. aylık yükselişe ilerliyor.

BIDV Securities JSC araştırma müdürü Tran Thang Long, “Bazı yatırımcılar işlemlerde daha tedbirli hale geliyor, özellikle de riskli varlıklar ile ilgili işlemlerde” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 3.7 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.8 artış gösterirken, 16.8 kat değerleme kaydedildi.