Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin politika yapıcılarının Asya’nın en büyük ekonomisinde büyümeyi destekleme çabalarına hız vermelerinin ardından yükseliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 artış göstererek Tokyo saati ile 09:08’de 146.44 puana geldi. Endekste gerileyen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi yükseldi. Endeks, Şubat ayında yüzde 4.2 artış ile Eylül 2013’ten bu yana en büyük aylık yükselişi kaydetti. Yunanistan’ın kreditörleri ile kurtarma programının uzatılması ile ilgili anlaşma sağlaması ve Fed Başkanı Janet Yellen’in yakın gelecekteki faiz artırımına ilişkin endişeleri gidermesi endeksin yükselişinde etkili oldu.  

Çin Merkez Bankası (PBOC) üç ayda ikinci kez faiz indirimine giderek, yavaşlayan ekonomiye desteğini artırdı. PBOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bir yıl vadeli mevduat faizi 0.25 yüzde puanı indirilerek yüzde 2.5'e çekilirken, bir yıl vadeli borç verme faizi 25 baz puan düşürülerek yüzde 5.35'e çekildi. Para politikasındaki gevşeme, PBOC’un deflasyonal baskılara karşı adım atmada Avrupa, Kanada ve Güneydoğu Asya’daki merkez bankalarına katıldığını gösterdi.