Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Yunanistan'ın kurtarma programı Haziran'da sona erdiğinde piyasalar hükümete borç vermeye hazır olamayabileceği için ülkenin üçüncü bir kurtarma anlaşmasına ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Başbakan Alexis Tsipras ise Cuma günü hükümetinin yeni bir kurtarma paketine ihtiyacı olmadığını belirtmişti. Yunanistan iki kurtarma paketi kapsamında 240 milyar euroluk yardım alırken, Tsipras hükümetinin kalan fonları kullanabilmek için kreditörlerin koşullarını yerine getirmesi gerekiyor.

Atina'nın yeni bir kurtarmaya gerek duyup duymayacağı yaklaşık bir yıldır tartışılan bir konuydu. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Ağustos 2013'te ülkenin borç koşullarına uymasını sağlamak için yeni yardım programına gerek duyulacağını söylemişti. Yunanistan'ın 12 ila 50 milyar euroya ihtiyaç duyacağı ifade ediliyor.

Riga'da bugün bir röportaj veren Dombrovskis Tsipras hükümetinin şimdiki programın koşullarına önümüzdeki haftalarda yerine getirmesi gerektiğini ve daha sonra piyasa şartlarının ne getireceğini izlemesi gerektiğini ifade etti.

Dombrovskis "Yunanistan bu programın bitmesinden sonra ek bir ayarlamaya ihtiyaç duyabilir" diye konuştu.