Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, artan tüketici harcamalarının dünyanın en büyük ekonomisinde güçlenme sinyali vermesinin ardından ABD hisselerinin rekor seviyelere yükselmesi ile değerleniyor. Japonya hisseleri, yenin zayıflamasının ardından yükseliş gösterdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 artış göstererek Tokyo saati ile 09:02’de 146.31 puana geldi. Topix endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Standard & Poor’s 500 and the Dow Jones Industrial Average Endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ralli yaptı. Endekslerdeki yükselişte ABD’nin tüketici satın alımlarında Ocak ayında yüzde 0.3’lük bir artış görülmesi etkili oldu. Tüketici harcamalarındaki yükseliş ABD’de toparlanmanın yolunda gittiğine işaret etti.

AMP Capital Investors Ltd. yatırım stratejisi müdürü Shane Oliver, “Hisse senetlerindeki genel trend yukarı yönlü olmayı sürdürebilir. Değerlemeler, özellikle tahviller karşısında, iyi. Ekonomik büyüme devam ediyor ve para politikası Avrupa, Japonya, Çin ve Avustralya’daki ek genişleme ve ABD’deki kademeli sıkılaştırma ile gevşek kalmaya hazırlanıyor” diye konuştu.