Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin 5,000 seviyesinin altına düşmesi ile birlikte, otomobil ve teknoloji şirketlerindeki düşüşle, geriledi. Avrupa hisseleri merkez bankası teşvikinin ayrıntılarının açıklanması öncesinde gerilerken, Brent petrolü yükseldi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, dün tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapatmasının ardından, New York saati ile 14'te yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.8 düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi, Döviz usulsüzlüğüne ilişkin ek ceza alması ile birlikte Barclays Plc'nin banka hisselerindeki düşüşlere öncülük etmesi ile birlikte yüzde 0.9 geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Ham petrol Londra'da, Libya'nın en büyük petrol limanına gerçekleştirilen saldırının arz endişelerini ortaya çıkarmasının etkisi ile değer kazandı. Bakır, Çin ekonomisinin zayıflamakta olduğu endişelerine bağlı oalrak yüzde 1.6 geri çekildi.

Bu hafta açıklanacak olan ekonomik veriler Fed'in faizleri ne zaman arırmaya başlayacağına ilişkin ipuçları verebilir. Öte yandan, diğer merkez bankaları büyümeyi desteklemek ve deflasyonla mücadele etmek için para politikalarını gevşetiyor. Ekonomistlerin tahminlerine göre, 6 Mart'ta açıklanan verilerin ABD'de istihdamın Şubat ayında arttığını ve işsizlik oranının düştüğünü göstermesi bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Perşembe günü varlık alım programının detaylarını açıklayacak. AMB ayrıca 2017 yılı için ilk büyüme ve enflasyon tahminlerini açıklayacak.

Londra'da Nomura ınternational Plc varlık tahsis stratejisti Witold Bahrke, "Bu hafta dikkatler çok fazla şekilde Avrupa Merkez Bankası ve istihdam verilerinde," dedi ve "Geçen hafta çok güçlü bir yukarı hareket vardı. İnsanların bir adım kenara geçip beklemeleri çok doğal, özellikle haftasonuna doğru daha büyük çaplı harektelere neden olabilecek olaylara yaklaştığınızda" şeklinde görüş bildirdi.

(21:50'de güncellendi)