Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ilaç ve gıda üreticileri yükselirken çelik şirketleri ve finans hisselerinin gerilemesi ile kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Sharp Corp., hisse satışı yapmayı planladığı ve yatırım arayışına girdiği haberlerinin ardından yüzde 6.3 geriledi. Çelik üreticisi JFE Holdings Inc., Nomura Holdings Inc.’in hisse senedi tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 4.5 düşüş gösterdi. Topix Bankalar Endeksi, 6 hafta boyunca yükseliş kaydetmesinin ardından yüzde 0.9 geriledi. Ono Pharmaceutical Co., Credit Suisse Group AG’nin hisse senedi tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 9.8 prim yaptı. Alps Electric Co., Morgan Stanley tarafından yükseltilmesinin ardından yüzde 4.2 değerlendi.

Topix endeksi, yüzde 0.5 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek Tokyo saati ile 12:452te 1,522.32 puana geldi. Endeks Pazartesi günü Aralık 2007’den bu yana en yüksek seviyeden kapanış yaptı. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 düşüş ile 18,794.89 puan oldu. Yen dolar karşısında, üç günlük düşüşün ardından yüzde 0.3 güçlenerek 119.72 yenden işlem gördü.

Hong Kong’da bulunan Mirabaud Asia Ltd. aracılık şirketi işlem direktörü Andrew Clarke, “Yatırımcıların yarısı satın alım için geri çekilmeyi bekliyor. Diğer yarısı satın alım yapıyor. Daha uzun vadeli trend, kar beklentileri ile ilgili yukarı yönlü. Ancak yakın vadede, piyasanın iyi olması nedeniyle, kar satışı beklentisi normal ve sağlıklıdır” dedi.