Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yavaşlayan ekonomik büyüme ile ilgili endişeler ile birlikte 5 haftanın zirve seviyesinden geriliyor. Hisse senetlerindeki gerilemede, ilk halka arzların varolan hisse senetlerine talebi düşüreceği endişesi de etkili oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi Tokyo saati ile 12:37’de yüzde 0.9 gerileyerek 4 günden bu yana ilk kez düşüş gösterdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 artış göstererek Tokyo saati ile 09:02’de 146.31 puana geldi. Endekste yükselen her dört hisse senedi için yaklaşık beş hisse senedi geriliyor.

Küresel hisse senetlerinin değeri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Ocak ayında tahvil alım programını açıklamasından bu yana yaklaşık 3 trilyon dolar arttı. Öte yandan Çin’den Rusya ve Kanada’ya politika yapıcılar büyümeyi desteklemek için faiz oranlarında düşüşe gittiler. Çin kanun yapıcılarının yıllık politika belirleme toplantısını bu hafta yapması bekleniyor.

Şanghay’daki Shenwan Hongyuan Group Co. Çin hisse senedi satışı direktörü, “Yatırımcıların politika spekülasyonlarına bağlı olarak bu normal bir volatilite. Çin hisse senedi piyasasında kar satışı olduğu görülüyor” dedi.