Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Çin’in ekonomik büyümesindeki yavaşlama endişesi ve yeni hisse senedi arzlarının Çin hisselerini aşağı çekmesi ile geriliyor. İlaç üreticileri yükseliş gösteriyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, 4 günden bu yana ilk kez düşüş kaydetti. PetroChina Co. ve China Shenhua Energy Co., petrolün varil başına 50 dolara yakın seviyeden işlem görmesi ile Hong Kong’da en az yüzde 1.2 geriledi. Sun Pharmaceutical Industries Ltd. Bombay’da bir ayın zirvesine ulaştı. Tayvan doları ABD doları karşısında yüzde 0.5 yükseldi. Güney Kore vonu yüzde 0.4 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1’den az düşerek Hong Kong saati ile 13:26’da 987.95 puan oldu. Endekste 256 hisse senedi gerilerken, 234 hisse senedi yükseliş gösterdi. Xinhua Haber Ajansı’na göre Çin hükümeti bu yıl için yüzde 7 civarında bir büyüme hedefi belirleyebilir.

PT Samuel Aset Manajemen Başkanı Agus Yanuar, “Çin ekonomisindeki zayıflık büyük bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Çin’in faiz oranını düşürme kararının ekonomiyi desteklemek için son girişim olduğunu düşünmüyorum” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 3.3 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4 artış gösterirken, 16.8 kat değerleme kaydedildi.