Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen, Kongre üyelerinin eleştirilerine karşı çıkarak merkez bankasının denetlediği Wall Street firmaları ile aşırı samimi olmaktan kaçınmaya çalıştığını söyledi. Yellen, “Merkez bankası, regülatörlerin finans sektörüne karşı durmaktan korkmadığından emin olmak istiyor” dedi.

Yellen Salı gecesi New York’ta yaptığı bir konuşmada, “Düzenleme tuzağı riski Fed’in çok ciddiye aldığı ve önlemek için çok sıkı çalıştığı bir konu. Fed’e hizmet eden herkesin, sektöre yönelik bir yanlılık endişesi olduğunda ne düşündüğünü açıkça söylemede rahat hissetmesi ve bu endişelerin üzerine gidilmesi önemli” ifadelerini kullandı.

Fed, Massachusetts’ten Senatör Elizabeth Warren dahil olmak üzere Demokrat kanun yapıcılar tarafından eleştiriliyor. Warren, Fed’in büyük bankalara karşı uyumlu olduğunu savunuyor. Warren New York Fed Başkanı William C. Dudley’e, kültürel problemi çözmesi veya çözebilecek birimi bulması gerektiğini söylemişti.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Richard Shelby ise Fed’in daha şeffaf olması çağrısında bulundu ve Fed üzerinde kongre gözetiminin artması gerektiğini belirtti.