Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, sanayi ve telefon şirketlerinin gerilemelere öncülük etmesi ile gösterge endekslerin Pazartesi günü rekor seviyelere ulaşmasının ardından düşüşü ikinci güne taşıdı. Cuma günü ABD’nin resmi istihdam verisi açıklanacak.

Alcoa Inc., sanayi şirketlerinin Standard & Poor’s 500 Endeksi’ndeki 10 grubun 9’unda düşüşleri hızlandırması ile Aralık’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Sağlık hizmeti şirketleri, endekste yükselen tek grup oldu. Tenet Healthcare Corp. ve HCA Holdings Inc. yüzde 5.8’den fazla prim yaptı. Nasdaq Bioteknoloji Endeksi gün içi rekor seviyeye ulaştı.

S&P 500, yüzde 0.4 gerileyerek New York saati ile 16:00’da 2,098.53 puan ile günü tamamladı. Endeks, geçtiğimiz iki günde yüzde 0.9’luk bir gerileme ile 5 haftanın en büyük düşüşünü gösterdi. Dow Jones Industrial Average 106,47 puan veya yüzde 0.6 düşerek 18,096.90 puana indi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 geriledi. ABD piyasalarında yaklaşık 6.4 milyar hisse senedi işlem gördü. İşlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 8 altında seyretti.

New York’taki TIAA-CREF Asset Management yatırım stratejistlerinden Dan Morris, “Piyasa, değerlemelerin gergin olması dolayısıyla kısa vadeli düşüşe karşı savunmasız” dedi.