Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, traderların Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) gelecek tahvil alım programı detaylarını beklemeleri ile 11 yılın en düşük seviyesinin yüzde 0.1 uzağında seyrediyor.

Euro önemli para birimlerinin çoğu karşısında, AMB’nin yavaşlayan büyüme ve deflasyon tehdidiyle mücadele etmek için aylık 60 milyar euroluk (66.5 milyar dolar) tahvil alımı yapmaya hazırlanması ile kayıpları koruyor. Bloomberg News anketine katılan tüm ekonomistler, AMB’nin Perşembe günü Kıbrıs’ta yapacağı toplantıda gösterge faiz oranını yüzde 0.05 ile rekor düşük seviyede ve mevduat faiz oranını eksi yüzde 0.2’de tutacağı tahmininde bulunuyor.

Goldman Sachs Group Inc. baş Döviz stratejisti Robin Brooks, “Mevduat faizlerinin negatif olması ve parasal genişleme (QE) birleşimi oldukça ikna edici. Dolayısıyla, bu euro için negatif. Euroda zayıflama bekliyoruz” dedi.

Euro dolar karşısında, Çarşamba günü yüzde 1 kadar değer kaybederek 1.1062 dolar ile Eylül 2003’ten bu yana en düşük seviyeye gelmesinin ardından Tokyo saati ile 12:21’de 1.1074 dolar oldu.Euro yen karşısında, yüzde 0.9 zayıflayarak New York’ta 132.59 yenden işlem görmesinin ardından 132.64 yene geldi.