Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin’in ekonomik büyüme hedefini 15 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine çekmesi ve yatırımcıların ABD’nin istihdam ve hizmet sektörü verilerini değerlendirmeleri ile geriliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşüş göstererek Tokyo saati ile 09:04’te 145.32 puan oldu. Endeks Şubat ayında Eylül 2013’ten bu yana en büyük aylık yükselişi kaydetti. Çin, ekonomik büyüme hedefini 15 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde belirledi ve yükselen ekonomik dalgalanmalara işaret etti. Çin liderleri, yolsuzluk, artan borç ve çevreye verilen zararın yan etkileri ile mücadele ediyor. Yüzde 7 civarında belirlenen büyüme hedefi, geçtiğimiz yılki yüzde 7.5’lik seviyeden düşürüldü.

ADP tarafından açıklanan verilere göre özel sektör istihdamı Şubat'ta 212,000 kişi arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 219,000 artış olacağı yönündeydi. ABD'de hizmet sektörü Şubat'ta beklenmedik şekilde genişledi. ISM imalat dışı endeksi 56.9'a yükselirken, önceki ay 56.7 seviyesindeydi. ABD Merkez Bankası, Ocak ayından Şubat ayı ortasına kadar olan dönem için Bej Kitap olarak bilenen mevcut ekonomik koşullar açıklamasını yayımladı. Fed raporuna göre ABD ekonomisi büyümeyi sürdürürken, güçlenen dolar ve düşen petrol fiyatları bazı bölgeleri olumsuz etkiledi.