Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, enerji üreticilerinin petrol fiyatlarındaki yükseliş ile artış göstermesi karşısında metal üreticilerinin gerilemesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Petrol üreticisi Inpex Corp. petrol fiyatlarının yükselişi 3. güne taşımasının ardından yüzde 3.1 prim yaparak Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük artışı kaydetti. Sumitomo Heavy Industries Ltd. yüzde 4.5 değer kazandı. Ono Pharmaceutical Co. yüzde 7.1 yükseldi. Olympus Corp. yüzde 3.3 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 0.2’lik bir kayıptan dalgalanmasının ardından yüzde 0.3 artış göstererek Tokyo saati ile 12:35’te 1,521.77 puana geldi. Endeks Çarşamba günü Aralık 2007’den bu yana en yüksek seviyeden kapanış yaptı. Nikke 225, iki günlük düşüşün ardından yüzde 0.2 yükselerek 18,747.30 puan oldu.

Sunrise Brokers LLP traderlarından Mikey Hsia, “Makro bir olayın gerçekleşmemesi halinde yatırımcıların çoğu Japon hisse senedi alımlarında bekle-gör tutumunu benimsemeli. Biraz düzeltme olduğunu gördük” dedi.