Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin büyüme hedefini 15 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine çekmesinin ardından gerilerken gösterge endeks bu yılki kazancı sildi. Öte yandan hisse senetlerindeki düşüşte yeni hisse arzlarının fonları var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişesi etkili oldu.

Air China Ltd. ve China Railway Construction Corp. yüzde 2’den fazla değer kaybetti. Finans ve enerji hisseleri de düşüş kaydetti. Bank of China Ltd. yüzde 2.8 gerilerken, PetroChina Co. düşüşü 4. güne taşıdı. Jiangsu Hengrui Medicine Co. yüzde 2.8 artış kaydetti ve Zhejiang Feida Environmental Science & Technology Co. yüzde 10 prim yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 gerileyerek yerel saat ile 13:53’te 3,233.58 puana indi. Başbakan Li Keqiang, Perşembe günü Pekin’de yapılan yasama meclisi yıllık toplantısına katıldı. Yüzde 7 civarında belirlenen büyüme hedefi, geçtiğimiz yılki yüzde 7.5’lik seviyeden düşürüldü. Hükümet, mali politikanın proaktif ve para politikasının ihtiyatlı olmayı sürdüreceği açıklamasında bulunurken, yuan kur oranının makul ve dengeli bir seviyede tutulacağını belirtti.