Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Altın, yatırımcıların faiz oranları için beklentiler konusunda işaretler alabilmek için dikkatlerini ABD istihdam verilerine çevirmesi ile birlite, üç günlük kaybını korudu.

Traderlar, Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımının zamanlaması konusunda fikir edinebilmek için, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamlarını bekliyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, tarım dışı istihdamın Şubat ayında 235,000 artması ve böylelikle art arda 12'nci ay 200,000 üzerinde kalması bekleniyor. Yüksek faiz oranları, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.

Londra'da Macquarie Group Ltd. analisti Matthew Turner, "Büyük olay yarınki ABD istihdam verileri," dedi ve "Faiz artırımı verilere bağlı ve istihdam verileri bize bu konuda oldukça önemli bir işaret verecek" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın fazla değişmeyere, Londra saati ile 11:56'da, ons başına 1,200.30 dolarda kaldı. Metal önceki üç seansta aşağı yönde hareket etti. Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,199.20 dolarda kaldı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 35 altındaydı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü düşüşünü altıncı güne taşıdı ve yüzde 0.3 kayıpla 1,667.6 tona inerek bir ayı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü.

Euro dolar karşısında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bugün varlık alım programının detaylarını açıklamadan önce, 11 yılın en düşük seviyesine zayıfladı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahminine göre, AMB bugünkü toplantısında rekoro düşük seviye olan yüzde 0.05'tekigösterge faizi ve eksi yüzde 0.2 seviyesindeki mevduat faizini değiştirmeyecek.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 16.204 dolara indi. Platin ve palladyum fazla değişmedi.

(14:30'da güncellendi)