Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı John Williams, iş gücü piyasasının tam istihdama yaklaşması ve enflasyonun toparlanması ile birlikte yıl ortasında faiz oranlarının artırılması ile ilgili “ciddi” tartışmaların yaşanabileceğini söyledi.

Williams Perşembe günü yaptığı konuşmada, ABD’nin yıl sonuna kadar veya daha erken bir zamanda tam istihdama ulaşacağını belirtti.  Williams, artan ücretler ve enflasyonun Fed’in faiz oranlarını hedeflerine ulaşmadan önce yükseltmesi gerektiği anlamına geldiğini ifade etti.

Williams, “Normalleşme yolunda ilk adımları atacağımız zaman yaklaşıyor. Kısa vadeli volatilite hariç tutularak verilere baktığımda, ekonominin iyi bir enerjisi var ve tam istihdama yaklaşıyor” dedi.

Politika yapıcılar, Cuma günü Şubat ayı istihdam verisi ile işgücü piyasası ile ilgili güncel bilgileri alacaklar. Federal Açık Piyasa Komitesi bir sonraki toplantısını 17-18 Mart’ta gerçekleştirecek. Yetkililer, Ocak ayında faiz artışları ile ilgili “sabırlı” olunacağını belirtmişlerdi. Fed Başkanı Janet Yellen ise Kongre’de geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada sabırlarının sınırı olduğunu söylemiş, bu yıl yapılabilecek faiz artışı için zemin hazırlamıştı.