Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) varlık alımlarına başlayacağını taahhüt etmesinin ardından ve ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanması öncesinde yükseliş gösteriyor.

Sekisui House Ltd., 20 milyar yen tutarında (183 milyon dolar) hisse geri alımı yapacağını açıklamasının ardından yüzde 3 prim yaptı. Sumitomo Dainippon Pharma Co., Nomura Holdings Inc.’in hisse senedi tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 12 değerlendi. FamilyMart Co. yüzde 2.2 geriledi. Uny yüzde 8.7 artış kaydetti.

Topix endeksi yüzde 1 yükselerek Tokyo saati ile 12:45’te 1,539.44 puana geldi ve 7. haftalık artışı kaydetmeye hazırlanıyor. İşlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yüzde 8 altında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.1 artış göstererek 18,964.64 puan oldu ve haftalık yüzde 0.9’luk bir yükselişe ilerliyor.

AMB Başkanı Draghi, AMB'nin Yönetim Konseyi'nin, aylık 60 milyar euro (66 milyar dolar) tutarında varlık alımlarını gelecek hafta başlatacağı taahüdünde bulunduğunu belirtti. Draghi ayrıca, AMB'yi yüzde 2'nin hemen altındaki enflasyon hedefine ulaştıracak enflasyon görünümü ile birlikte daha yüksek ekonomik büyümeyi gösteren tahminleri de açıkladı.

Hong Kong’daki Haitong International Securities Group yöneticilerinden Andrew Sullivan, “Yatırımcılar Avrupa’daki parasal genişleme ve büyüme hedefi artırımı ile ilgili pozitif” dedi.