Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye bu yıl dünyanın en zengin 20 ülkesinden oluşan G20’nin dönem başkanı. G20 ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin düzenlediği 5. Yolsuzlukla Mücadele: İş Dünyasının odağına Dürüstlüğü Yerleştirmek’ temalı uluslararası Konferans 6 Mart 2015 Cuma günü Büyük Tarabya Otel'de düzenleniyor..

"Özel sektörde şeffaflık ve dürüstlük" temasının öne çıktığı konferans Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Finansbank CEO’su Ömer Aras gibi iş dünyası ile akademik dünya ve sivil toplumun birbirinden önemli yerli ve yabancı isimleri ağırlıyo. Konferansa ayrıca sanayi ve ticaret hayatını temsil eden en büyük 2 kuruluş olan TUSİAD’ın yeni başkanı Cansen Başaran Symes ile MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da katılıyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'nın açılış konuşmasını yapacağı Konferans'ta sırası ile OECD Hukuk İşleri Başkanı Nicola Bonucci, Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Müsteşar Yardımcısı ve G20 Türkiye Şerpası Ayşe Sinirlioğlu ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "şeffaflık ve dürüstlük" kavramları başta olmak üzere görüşlerini aktarıyorlar. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise katılımcılarla ‘özel sektörde şeffaflık ve dürüstlük’ konusundaki düşüncelerini paylaşıyor olacak.

Bu yıl 5.si düzenlenen konferansta ‘özel sektörde şeffaflığın ve dürüstlüğün artırılması’ konusu farklı açılardan ele alınıyor. Bu kapsamda, şeffaflık ve dürüstlük tedbirlerinin fayda ve maliyet analizlerine yönelik akademik çalışmalar ve iş hayatında yaşanan tecrübeler katılımcılarla paylaşılıyor. Bölgesel bazda hızlı büyüyen şirketleri ne tür risklerin bekledikleri, genel olarak iş dünyasının daha şeffaf hale gelmesi bakımından neler yapılabilecekleri tartışılıyor ve son olarak da finansal sektörün ‘şeffaflık ve dürüstlük’ denklemindeki yerine dair de geniş bir değerlendirme yapılıyor.

Konferans 4 panelden oluşuyor:

"Kurallara uymak mı uymamak mı Hangisi Daha Maliyetli?" başlıklı panelin moderatörü Ernst&Young Türkiye Ortağı Dilek Çilingir.

"Bölgesel merkezlerde hızlı büyüyen şirketler için riskler ve en iyi uygulamalar" başlıklı paneli ise Balfour Beatty PLC Etik ve Uyum Başkanı Kathryn Higgs yönetiyor.

Ülke iş dünyası için daha güvenli ortamı destekleme" başlıklı panelin moderatörü ise SAFRAN SA’dan Corinne Lagache.

"Ses duyuran yuvarlak masa: Gelişmekte olan sorunlar ve yaratıcı çözümler" panelini ise
American Progress Merkeziden Mary Beth Goodman yönetecek.

Konferansın kapanış bölümünde  ise G20 Şerpası ve OECD Özel Kalemi Gabriela Ramos B20 Türkiye Sherpa’sı Sarp Kalkan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Başmüfettişi Mete Demirci söz alacaklar.

Konferansa katılım ücretsiz, katılmak isteyenlerin OECD’nin web sitesinden (http://www.oecd.org/daf/anti-bribery/g20-anticorruption-2015.htm ) kayıt yaptırmaları yeterli.

Konferans sonunda ise katılımcılara TOBB ve B20 tarafından organize edilen bir resepsiyon verilecek.