Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung Electronics Co.’nun ralli yapması ile birlikte 6 günden bu yana ilk kez yükseliş göstererek haftalık kaybı azaltıyor.

Samsung Seul’da yüzde 9 ayın zirvesine ulaşarak Güney Kore hisselerinin yüzde 0.7’lik bir yükseliş göstermesine öncülük etti. Hyundai Motor Co. yüzde 3.3 prim yaptı. Endonezya hisse senedi göstergesi rekor seviyede kapanış yapmaya hazırlanıyor. Ruble dolar karşısında yüzde 1.8 güçlenirken, Güney Kore vonu iki günlük düşüşü sonlandırdı. Hanergy Thin Film Power Group Ltd. Hong Kong’da yüzde 6.9 düşüş göstererek rekor seviyeden geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 08:06’da 977.51 puana geldi ve haftalık kaybı yüzde 1.3’e düşürdü. Endeks 30 Ocak’tan bu yana en sert haftalık düşüşe hazırlanıyor. ABD istihdam verisi, Fed’in faiz artırım zamanlaması ile ilgili ipucu verebilir. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi aylık 60 milyar euro (66 milyar dolar) değerinde yapılacak varlık alımlarının Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Kim Eng Securities Ltd. Başkan Yardımcısı Thebes Lo, “Piyasalar hala volatil. AMB önlemleri zaten fiyatlandı” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 2.1 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.3 artış gösterirken, 16.8 kat değerleme kaydedildi.