Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:00'de güncellendi)

Dolar euro karşısında, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Fed toplantısının ardından yatırımcıların para birimi ile ilgili görünümlerini düzenlemeye devam etmeleri ile gerileyerek Salı günü kaydettiği yükselişi siliyor.

Dolar, Fed’in faiz oranları, enflasyon ve büyüme tahminlerini indirmesinin ardından geçtiğimiz hafta 3 yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü gösterdi. Dolar bu hafta kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izlerken, para biriminde görülmesi beklenen dalgalanmaların göstergesi geçtiğimiz ay artış gösterdi. Euro Salı günü, Euro Bölgesi’nde üretimin ekonomist beklentilerinin üzerinde genişlediğini gösteren verinin ardından kısa bir süre için 1.10 doların üzerine çıktı.

Londra’daki Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Döviz stratejistlerinden Lee Hardman, “Dolar hala daha güvercin olan FOMC toplantısının takiben düzeltme görüyor. Kısa vadede aşığı yönlü bir düzeltmenin tamamlandığı ile ilgili bir netlik yok. Euro Bölgesi ekonomisi ivmelenme gösteriyor ancak euro için sınırlı bir destek sağlıyor” dedi.

Dolar euro karşısında, yüzde 0.3 zayıflayarak erken saatlerde ulaştığı 1.0901 dolar seviyesinden geriledi ve Londra saati ile 09:27’de 1.0952 dolardan işlem gördü. Hardman euronun 1.09 dolarda destek bulduğunu belirtti.  

Deutsche Bank AG’nin CVIX volatilite endeksi, 10.8 yüzde puana geldi. Endeks geçtiğimiz ay 9.0 seviyesindeydi. Endeks bölylece Temmuz 2014’te gördüğü 4.9 ile 14 yılın en düşük seviyesinden iki katından fazla yükselmiş oldu.

(12:00'de güncellendi)