Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:05'te güncellendi)

Altın, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’deki hedefleri bombalamasının ardından güvenli varlık talebinin artması ile son iki yılın en uzun süreli kazanca ilerliyor. 

Gümüş, platin ve paladyum en az yüzde 1 değer kazanırken, spot altında işlem hacmi bu son 100 gün ortalamasını ikiye katlıyor. Suudi Arabistan’ın güney komşusu Yemen’deki isyancıları bombalaması dikkatleri İran ile bölgesel tansiyona çekti. Suudi devlet televizyonu adını vermek istemeyen bir kişiye dayandırdığı bir haberde, Yemen'e kara harekatının başlayabileceğini bildirdi. 

Goldcore Ltd. üst düzey yöneticilerinden Mark O'Byrne, "Kara harekatı görüldüğü zaman insanlar Ortadoğu'da daha büyük çatışmaların yaşanabileceği yönünde korku duyacaktır, bu durum altının yukarı yönlü hareket edeceği bir ortam için uygun bir örnek" yorumunu yaptı.



Spot altının onsu, yüzde 1 kadar artış göstererek Londra saati ile 11:02'de 1,207.84 dolardan fiyatlanıyor. Altın son yedi günde yüzde 2 ralli yaptı ve Ağustos 2012'den bu yana en uzun süreli yükselişe ilerliyor. 

Şiddet olaylarındaki artış değerli metal fiyatlarını yukarı taşırken, Fed'in faiz artırım zamanını erteleyeceği spekülasyonlarını da artırıyor. Altın fiyatları bugün 100 günlük ortalamasını 2 Mart'tan bu yana ilk defa geride bıraktı. 

Spot gümüş yüzde 1 yükselerek Londra'da ons başına 17.1468 dolardan işlem gördü. Platin yüzde 1.2 değerlenerek ons başına 1,159.25 dolar olurken, paladyum ise yüzde 1.2 artış ile ons başına 774.50 dolara geldi.

(14:05'te güncellendi)