Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Turkcell Genel Kurulu'nda temettü ödemesinin kabulünün ardından Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan, "5 yıllık sorun çözüldü, hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

Resmi olmayan bilgilye göre Turkcell Genel Kurulu'nda 2010 yılı temettü ödemesi kabul edilmesinin ardından sırası ile 2011 - 2014 arası yılları için önerilen tememttü ödemeleri onaylandı.

2010 - 2013 dönemine ait ödenecek temettü toplamının 3.13 milyar TL olarak belirlenmesinin ardından 2014 yılı için önerilen 794 milyon TL'lik temettü onaylandı. Böylece bu tarihler arasında ödenecek toplam temettü 3,9 milyar lira oldu. 2014 için önerilen temettü 6 Nisan'da ödenecek. 2010 ve 2013 temettüleri 7 Nisan'da verilecek.

BloombergHT Televizyonu'ndan Arzu Maliki'nin edindiği bilgilere göre Turkcell'de küçük yatırımcıların temettü gecikme faiz talebi de gündeme alındı.

Çukurova, Telia ve Alfa ile Turkcell'de temettü için dün yani çarşamba günü anlaşmaya varmışlardı.

Ayrıca Sonera Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Turkcell İletişim Hizmetleri'nin yüzde 51 hissesini elinde bulunduran ve aralarında TeliaSonera AB iştirakleri Sonera Holding BV ile TeliaSonera Finland Oyj'nin de bulunduğu Turkcell Holding AŞ hissedarlarının, yarın gerçekleşmesi planlanan Turkcell Olağan Genel Kurul toplantısında toplamda 3 milyar 925 milyon lira tutarında kar dağıtımı teklifini Genel Kurul'un onayına sunmak üzere anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Alfa Group ise, Turkcell'in ana hissedarlarının temettü konusunda anlaşmalarına ilişkin olarak, bu durumun Turkcell'i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adım olduğunu ifade etmişti.