Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya’da Topix endeksi, gemicilik ve havayolu şirketlerinin gerilemesi ile 9 günlük yükselişi sonlandırdı ve iki aydan uzun bir sürenin ilk haftalık düşüşünü kaydetti

Gemicilik şirketi Nippon Yusen KK, petrolün 2011’den bu yana en büyük haftalık kazancı kaydetmeye ilerlemesi ile yüzde 3.8 geriledi. Petroldeki yükselişte Suudi Arabistan’ın Yemen’deki hedefleri bombalaması etkili oldu. Hava yolu şirketleri akaryakıt maliyetlerinin yükseleceği beklentileri ile geriledi. Toshiba Corp. yüzde 3.4 değer kaybetti. Toshiba’nın rakibi SanDisk Corp. hafıza çiplerine talebin düşüş göstereceği beklentisi ile satış tahmini düşürdü. Panasonic Corp., 2008’den bu yana en yüksek yıllık kar tahminini açıklamasının ardından yüzde 3.9 yükseldi.

Topix yüzde 1 gerileyerek 1,552.78 puandan kapanış yaptı ve haftalık düşüşü yüzde 1.8’e çıkardı. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1 düşüş ile 19,285.63 puan oldu.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. kıdemli yatırım stratejisti Norihito Fujito, “Yatırımcılar son zamanda keskin şekilde yükselen hisse senetlerinde kar satışı yaptı” dedi.