Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yahoo Inc., Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'daki payını ayırmaya hazırlanması ile 2 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını açıkladı. 

Yatırımcılar Yahoo'yu Alibaba'dan elde edilen kazancın bir kısmını kullanmaya çağırırken, şirket hisse geri alımlarına devam ederek hissedarlarına nakit dönüşü sağlayacağını bildirdi. 

Yahoo hisseleri piyasa sonrası işlemlerde 93 sent, yani yüzde 2 yükselerek 45.40 dolardan işlem gördü. 

Hisse geri alım programı 31 Mart 2018'de sona erecek. Yahoo'nun 2013'te başlayan bir önceki hisse geri alım planından kalan 726 milyon dolarlık hisse bulunurken, bu plan 2016 yılında sona erecek.

Ocak ayında Yahoo, Alibaba Group Holding Ltd. ile bu yıl içerisinde patını ayıracağını açıklamıştı. Bu adım Alibaba hisselerinde yeni girişlerde Yahoo'ya göre daha düşük vergi ödenmesine olanak tanıyacak. 

Yahoo 384 milyon adet Alibaba hissesine sahip ve dünkü kapanışa göre bu miktar 32 milyar dolara tekabül ediyor. 

Aktivist yatırım şirketi Starboard Value, 2014 yılında ayrılma için yoğun talepte bulunurken, yakın zamanda da Yahoo'yu Japon işletmeleri ayırma, maliyetleri kısma ve fikri mülkiyet ile gayrimenkul varlıkları için nakit sağlamaya çağırdı. Starboard Value 4 milyar dolarlık daha büyük bir geri alım talep ediyor.